طرز تهیه مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو، یکی از خوشمزه ترین پلوهایی است که دارای رنگ های متنوعی است و این غذا را در مجالس می توانید سرو کنید و به این غذا به دلیل زیبایی جواهر پلو هم می گویند.

مرصع پلو بیشتر در استان های خراسان و فارس پخته می شود و ریشه اصلی آن به زمان صفوی باز می گردد و یکی از نکات مورد اهمیت این غذا چیدمان آن است که از اهمیت زیادی برخوردار است.


نکته هایی برای خوشمزه تر کردن مرص پلو


1- برای تزیین از مقداری پلو زعفرانی استفاده کنید.
2- دقت کنید در مرص پلو خلال ها بر روی برنج قرار بگیرند.
3- از رنگ های خوراکی برای زیباتر شدن مرصع پلو می توانید استفاده کنید.
4- سعی کنید از زعفران زیاد در پخت این غذا استفاده کنید.
5- برای استفاده از خلال اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده کنید طعم بهتری خواهید داشت.
6- برای گرفتن تلخی خلال های بادام و پسته آن ها را از شب قبل در آب و مقداری شکر قرار دهید البته اگر، آنها را در گلاب خیس کنید خوشمزه تر میشوند.


طرز پخت مرصع پلو


ابتدا برنج را بشویید و با مقداری نمک و آب چند ساعت خیس کنید، سپس موادی از نظیر زرشک، مرغ، خلال پرتقال را که برای تریین برنج استفاده میشوند آماده کنید البته برای این کار هم باید زرشک را دو ساعت قبل در آب سرد به صورت جداگانه خیس کنید تا اگر سنگ ریزه ای داشت ته نشین شود، حالا مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه مقداری زردچوبه، نمک و یک عدد پیاز و مقداری آب بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود. مرغ پخته شده را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچکتر برش دهید و اگر خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده تهیه کردید نیازی نیست برای شیرین شدنش کاری بکنید ولی در غیر این صورت، خلال ها را چند بار در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد در آب جوش یکی دو قول جوش بزنید و آب آن را خالی کنید این کار را سه دفعه انجام دهید تا تلخی خلال های پرتقال کامل از بین برود، حالا بعد از شیرین شدن آنها را در مقداری روغن داغ بر روی حرارت به اندازه یکی دو چرخ تفت دهید. در پایان به اندازه یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید و وقتی خلال ها یکدست شد آن را از روی حرارت بردارید تا در اثر حرارت شکر ذوب شود حالا زشک را هم بعد از اینکه خوب خیس خوردند از آب بیرون میاوریم و نصف پیاز را با روغن تفت می دهیم و وقتی رنگ پیازها طلایی شد زرشک را داخل آن میریزیم و یک تفت می دهیم تا زرشک ها نسوزند و بعد از آماده سازی مواد تزیین پلو، برنج را که از قبل خیس خورده شده آبکش و دم میکنیم. حال مرغ پخته را با زرشک مخلوط کنید و در هنگام سرو برنج با نصف چلو مخلوط کنید و مقداری از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به همراه خلال ها روی برنج بریزید.


نتیجه گیری


مرصع پلو به دلیل داشتن منیزیم بسیار از بروز بیماری های قلبی و عروقی در افراد پیشگیری می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در برابر بیماری های گوناگون به ویژه سرطان ها محافظت می کند.